HOOFDSPONSOR

 

LOCATIE

WIJ BEDANKEN ALLE BEZOEKERS

TICKETS

OPEN EVENEMENT ENTREE GRATIS


 

ONZE GOUDEN SPONSOREN

 

 

 

 

Alwaar in 2011 Yes R nog gekoppeld werd aan de Duitse Schlager zanger Dennie Christiaan tijdens het eerste seizoen van Ali B Op Volle Toeren zal hij net als Dennie op 1 juli 2017 in Maastricht niet ontbreken tijdens Oranje Zingt Zuid 2017. 

Rapper, entertainer, presentator, acteur... Yes-R is een veelzijdige jongen! Hij begon al op 16-jarige leeftijd met rappen. Bij het grote publiek werd hij in 2005 bekend toen hij samen met zijn neef Ali B het nummer "Leipe Mocro Flavour" uitbracht, maar we kennen Yes-R natuurlijk ook van hits als "Rampeneren", "Hey Schatje", "Uit Elkaar”, “Zinloos” en zijn meest recente single “Onbereikbaar".

Yes R wist in de jaren prijzen zoals De Grote Prijs van Nederland, Dutch Mobo Awayd, TMF Awards, Gouden Film en Girlz! Award te winnen.

Naast rappen speelde Yes-R in drie films. Twee van deze films behaalden de gouden status. Op TV gaat het Yes-R ook voor de wind: sinds 2011 is hij presentator van het programma "Gek op jou" en vorig jaar presenteerde hij samen met Do het SBS6 programma "The Next Pop Talent”.

Eind juni 2008 stond Yes-R met Uit elkaar op 1 in Suriname. In Nederland kwam het nummer tot 14. Later kwam hij met de single Vecht mee met Chantal Janzen, wat een gevoelige track is over kanker. Samen met Amerikaanse rapper Akon en Ali B, maakte hij een remix van het nummer Ghetto.

Onlangs scoorde Yes-R nog een hit single met Carlotte uit Utopia: het nummer "Koninkrijk" stond wekenlang in de top 10 van iTunes. In het voorjaar van 2015 gingYes-R een nieuwe uitdaging en was hij naast onder andere Jim Bakkum en Guido Spek te zien zijn in de musical "Hartsvrienden". 

Maar muzikaal gezien stond Yes-R in 2015 ook niet stil; "That's life" Yes-R ft. Dopebwoy & Soesi B en de populaire "Hallo" Yes-R ft. Jahh & issy verschijnen. 

2016 start Yes-R het jaar met de club banger "Ready for ya" waarin hij wederom samenwerkt met SBMG & Soesi B. De productie ligt in handen van Architrack, met wie Yes-R dit jaar meedere producties zal maken. Met de track 'Kleine meid' laat Yes-R zich van een andere, kwetsbare kant zien. Om aan te geven hoe trots hij is op het aanstaande, hernieuwde vaderschap, schreef hij een lied voor zijn ongeboren dochter die in april geboren zal worden. Carlo's TV Cafe kreeg de primeur van de track. 

Yes R bracht met Tim Akkerman de video Verder uit.

De entree is GRATIS op 1 juli 2017 in Maastricht op de Markt.