HOOFDSPONSOR

 

LOCATIE

WIJ BEDANKEN ALLE BEZOEKERS

TICKETS

OPEN EVENEMENT ENTREE GRATIS


 

ONZE GOUDEN SPONSOREN

 

 

 

 

Ronnie Ruysdael van de Sjonnies zal tijdens Oranje Zingt Zuid garant staan voor een feest met zijn optreden. Ronnie Ruysdael stond samen met Konstantijn Ruysdael en Friso Ruysdael in 1991 aan de basis van De Sjonnies. Ronnie Ruysdael was de fictieve vader van het gezelschap, en samen met zijn “zonen” scoorde hij in 1995 de grote hit “Dans je de hele nacht met mij“. 

De successen regen zich vervolgens aaneen en in de daaropvolgende periode waren De Sjonnies één ven de meest gevraagde bands van Nederland. De podiumact onder leiding van de charismatische Ronnie Ruysdael was zo sterk dat de band niet eens echte hit noteringen nodig had om aan de top van het Nederlandse artiestencircuit te blijven staan. Toch werden er diverse hits gescoord, die jaren later nog steeds erg populair zijn, zoals “Annemarie“, “Roos in je blonde haren“, “Japapa” en “M’n fiets is gejat“. De teksten en muzikale bewerking van deze hits waren grotendeels in handen van zoon Konstantijn Ruysdael, terwijl Ronnie ontegenzeggelijk de grote man op het podium was.

In 2012 scoorde de artiest nog een grote hit door met zanger Rinus en zijn vriendin Deborah een gelegenheidstrio te vormen met de single “Eet veel bananen”. Meer dan 5 miljoen hits wist men op Youtube te realiseren. 

2015 was een jubileumjaar voor Ronnie Ruysdael. Hij viert dan het feit dat hij 25 jaar eerder voor het eerst zijn plateauzolen op een podium zette. Het jubileumjaar opent met de feestelijke single De Koning van de Polonaise. Het eerste nummer waarvan Ronnie zowel tekst als muziek zelf schrijft. In mei van dat jaar wordt hij door Marianne Weber uitgenodigd om het liedje Witte rozen te zingen tijdens haar show rondom Zangeres zonder Naam in het Circustheater in Scheveningen.

Naast Marianne Weber, Erwin, Ria Valk en John West zijn we als organisatie wederom meer dan verheugd deze feestelijke act op 1 juli 2017 op de Markt in Maastricht te mogen verwelkomen. De Entree is gratis. VIP Tickets zijn ONLINE te bestellen