Johnny Blenco, vroeger de zingende glazenwasser, is in Maastricht een gewaardeerde zanger. Sinds 1959 is Blenco actief in de wereld van muziek. Johnny Blenco moest als jongetje zijn vader altijd halen in een cafe in de Stokstraat. Op verzoek van oude bewoners schreef Johnny Blenco een liedje over de oude Stokstraat. De LP ‘Op ’t vriethof, op ’n baank’ was al snel goed voor goud. Heimwee naor  Mestreech, 't Hart vaan Mestreech, Es tiech mich puuns Merie,en Iech höb de piep leeg zijn de bekende nummers van het album. Johnny Blenco was niet alleen zanger maar ook arrangeur, producer, en songschrijver. Blenco schreef ongeveer 2300 nummers.

Het was Johnny Blenco die Huub Adriaens ontdekte en begeleide. Johnny is van grote betekenis voor mij laat Huub Adriaens weten. Alwaar Huub Adriaens in 2010 een hommage nog verzorgde voor Johnny Blenco samen met Het Mestreechs Volleks Tejater zijn we meer dan verheugd met Johnny Blenco, de man die voor Maastricht veel betekende, in onze ereloge en lid van ons Comité van Aanbeveling. 

Gerd Leers was na Burgemeester van Maastricht ook politicus, minister en lid van de Tweede Kamer-fractie. Dat Leers populair was in Maastricht bleek tijdens zijn afscheid in 2010. Duizenden mensen stonden voor het stadhuis van Maastricht totdat ze aan de beurt waren om Gerd Leers een hand te schudden. Huub Adriaens nam initiatief en organiseerde het afscheid destijds waarin Andre Rieu musiceerde en fasciliteerde samen met de Gemeente Maastricht. Gerd Leers heeft een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau, Ridder, Officier en is Erelid van de Raad van Europa. Gerd Leers is verheugd met het jaarlijkse feest op de Markt en het goede doel dat hierbij betrokken is. 

Lange Frans neemt geen blad voor de mond in zijn muziek. Met Baas B scoorde Lange Frans zijn hit Moppie met een tweede single en een ingezongen refrein van Brace. Lange Frans Frederiks is geen onbekende. Het Land Van met Baas B, zijn jeugdvriend, kwam in de Top40 als Klapper van de Week binnen. Het was een nummer over hoe het er aan toe gaat in Nederland. De breuk die later met Baas B volgde raakte de rapper zeer. Met vele Awards achter zijn naam en nummers als Diemen Zuid, Zing Voor Me, Het Land van en Kamer Vragen 1 en 2 zijn wij als organisatie blij met Lange Frans in ons Comité van Aanbeveling.